TÁMOP 6.2.2

A foglalkoztatás területén nem új az igény, hogy a képzés főbb irányvonalait a munkaerőpiac határozza meg elsősorban. Különösen fontos ez az egészségügy jelen helyzetében, ahol az átalakítások jelentős változásokat hoztak a fekvő- és a járóbeteg ellátásban egyaránt. Az egészségügyi ellátórendszerben végbement változások jelentős munkaerő áramlást okoztak. Ennek a folyamatnak a hatásai a Kenézy Kórház Nonprofit Kft.-ben is érzékelhetők:

Kórházunk betegellátásában 280 orvos és közel 1.000 szakdolgozó vesz részt, köztük tudományosan is minősített és speciálisan képzett szakorvos, illetve diplomás ápoló, szakápoló. A napi munkavégzés során megszerzett tapasztalat és gyakorlat nem helyettesítheti a tudományos fejlődés legújabb, naprakész ismeretanyagát, ezért dolgozóink kompetenciájának alkalmazkodnia kell a társadalmi, gazdasági és technológiai változások szülte igényekhez.

A Kenézy Kórház Nonprofit Kft. 2010 szeptemberében támogatásban részesült a TÁMOP-6.2.2/A-09/2 pályázati konstrukcióban, amely 2010. november 22. napján lépett hatályba.
A TÁMOP-6.2.2. támogatás igénybevétele lehetőséget biztosít számunkra arra, hogy az egyes osztályokon jelentkező hiányszakmák betöltésre kerüljenek, illetve a hiányzó tudás birtokában tegyünk eleget feladatainknak.

A 36 hónapos program keretében 26 fő dolgozó vesz részt különböző szakmai képzésben. A projekt során lehetőséget biztosítunk munkavállalóinknak szakdolgozói területen a hiányszakmákban való OKJ képzéseken-, továbbá szakorvosi területen ráépített képzésen való részvételre az alábbiak szerint:

  • 4 fő sürgősségi szakápoló a Sürgősségi Betegellátó Osztályon
  • 3 fő onkológiai szakápoló az Onkológiai-Onkoterápiás és Rehabilitációs, valamint a Pulmonológiai Osztályon
  • 2 fő radiográfus a Pulmonológiai és a Központi Radiológiai Diagnosztika Osztályon,
  • 11 fő felnőtt aneszteziológiai és intenzív szakápoló a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás és a Fül-Orr-Gége, Fej- és Nyaksebészeti Osztályon
  • 2 fő geriátriai szakápoló az Ápolási Osztályon
  • 2 fő műtéti szakasszisztens a Szemészeti Osztályon és a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály Központi Műtő Részlegén
  • 1 fő pszichiátriai szakápoló a Felnőtt Pszichiátriai Osztályon
  • 1 fő klinikai onkológus a Pulmonológia Osztályon

Fentiek is alátámasztják, hogy Kórházunkban nagy hangsúlyt helyezünk munkatársaink hatékony képzésére, továbbképzésére.

Frissítés dátuma: 2018.06.11.