TIOP 2.2.4

Megvalósult a struktúraváltást támogató infrastruktúrafejlesztés a Debreceni Kenézy Kórházban című pályázat

A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program „Struktúraváltást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban”című, TIOP-2.2.4-09/1 jelű pályázatán 2.577.104.617 Forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 90%-os intenzitás mellett.

A működési hatékonyság fejlesztése érdekében a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet területén felújításra, korszerűsítésre került sor a Központi Radiológia Diagnosztika, Központi Aneszteziológiai és Intenzívterápiás Osztály, valamint a Központi Sterilizáló területén. A teljes belső felújítás mellett a Kórház diagnosztikai, gyógyászati és terápiás műszereinek infrastrukturális fejlesztése révén megújult az egészségügyi műszerpark is. A beruházást IT fejlesztések egészítették ki: Vállalat Irányítási Rendszer és betegirányításhoz kapcsolódó Software és Hardware infrastruktúra került fejlesztésre, bővítésre.

A pályázat fontos mérföldköve a három osztály területén sikeresen lebonyolított teljes belső felújítás, korszerűsítés volt (bontási-helyreállítási munkák, burkolatok cseréje, nyílászárók, szigetelés, gépészeti és elektromos munkák stb.) több mint 2500 m2 épületrészen.

Az osztályok rekonstrukciója mellett az orvosi gép-műszerek korszerűsítését is vállalta a Kórház. A Radiológia Osztályon a diagnosztikai eszközparkban végrehajtott minőségi csere mellett a régi DSA és CT berendezéseket is újakra cserélték, ami gyorsabb, pontosabb képalkotást, kivizsgálást tesz lehetővé, csökkenti a várólistákat, és a betegeket érő vizsgálati terhelést. Megújult továbbá a Központi Intenzívterápiás Osztály is, ahol a részleg infrastruktúrájának és gép-műszereinek, bútorainak korszerűsítése ment végbe, valamint a digitális lázlap-rendszer kiépítése is a pályázat segítségével vált lehetővé. Az Intézmény így magasabb szintű, az osztályra érvényes szakmai elvárásokat kielégítő ellátást tud biztosítani. A Központi Sterilizáló részlegen steril gépek, mosogatók, vízlágyító, és gőzgenerátor berendezések kerültek beszerelésre, ami rövidebb átfutási időket tesz lehetővé a fertőtlenítéseknél, hozzájárulva ezzel a műtők kihasználtságának javításához, illetve a kórházi diagnosztika és szakrendelések teljesítményeinek optimalizálásához.

A projekt révén egy 21. századi szolgáltató szemléletű komplex kórházi infrastruktúra valósult meg, mely következtésen fejlődnek a szűrési, diagnosztikai és intenzív ellátási tevékenységek, hozzájárulva a betegirányítás modernizálásához.

Projekt adatok

Projekt azonosító TIOP-2.2.4-09/1-2010-0032
A Projekt címe Struktúraváltást támogató infrastruktúrafejlesztés a debreceni Kenézy Kórházban
Projekt időtartama  2011.09.01-2015.12.31
Az elnyert támogatás összege 2 577 104 617 Ft
Támogatási intenzítás  90%

Támogatási szerződések

Frissítés dátuma: 2018.06.21.