A beteglátogatás rendje

LÁTOGATÁSI REND 

(hatályos 2021. május 24. napjától, az emberi erőforrások minisztere 11/2021. (V. 19.) számú egyedi utasítása alapján) 


Tisztelt Betegeink, Tisztelt Hozzátartozók! 

Tájékoztatom Önöket, hogy a koronavírus járvánnyal összefüggő látogatási rendre vonatkozó korlátozások 2021. május 24. napjától az alábbiak szerint módosulnak: 

  • egy beteghez naponta legfeljebb egy fő látogató mehet be, maximum 60 perces időtartamra (beteglátogatás ajánlott ideje: 16:00-18:00 óra),  
  • a látogatónak védettségi igazolvánnyal vagy 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR teszt eredménnyel rendelkeznie kell, amely a 18 év alattiakra is vonatkozik, 
  • a látogatóknak mindvégig 3 rétegű sebészi vagy FFP2-FFP3, vagy ezzel azonos besorolású maszkot kell viselniük.  
  • A SARS-CoV-2 fertőzés miatt kezelt betegek – az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvényben meghatározott, kapcsolattartás jogára vonatkozó esetek kivételével [1] - nem látogathatóak. 

Az önállóan, biztonsággal helyváltoztatásra képes betegek esetén a beteglátogatást lehetőség szerint a kórtermeken kívül kell megoldani. Ezzel összefüggésben kérem, hogy a látogatást a távolságtartásra vonatkozó előírások betartásával szíveskedjenek megtenni, illetve – az időjárási viszonyokat figyelembe véve – lehetőség szerint szíveskedjenek arra az intézmény udvarán sort keríteni. 

A fentieken felül kérem, hogy lehetőség szerint a látogatói mellékhelyiségeket szíveskedjenek használni.  

A betegek részére történő csomagok bevitelével kapcsolatban tájékoztatom, hogy azokat a hozzátartozók felcímkézve (beteg neve, születési ideje, az osztály/klinika neve, ahol a beteg fekszik) adhatják le. A Kenézy Gyula Campuson minden hétköznap 11 és 15 óra között a betegváróban (a patikánál lévő bejáratnál, jobbra az első ajtónál) tehetik meg ezt (hétvégén a csomagátvétel nem biztosított!), a Nagyerdei Campuson pedig az érintett klinika portáján veszik át a csomagot a munkatársak és továbbítják azt a betegek részére. 

Kérem, hogy a fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések betartásában továbbra is szíveskedjenek intézményünket segíteni. 

Szíves együttműködésüket köszönöm. 

Debrecen, 2021. május 25. 

Tisztelettel, 

Dr. Szabó Zoltán 

egyetemi tanár, elnök 

_______________________________________

[1] A súlyos állapotú betegnek joga van arra, hogy az általa megjelölt személy mellette tartózkodjon. A kiskorú betegnek joga van arra, hogy szülője, törvényes képviselője, illetőleg az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy mellette tartózkodjon, valamint a szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen.  

 

Frissítés dátuma: 2021.05.26.