Hírek

01 feb
Átalakuló, modernebb betegellátás
Új járóbeteg-ellátó és sürgősségi komplexum, centralizált onkológia, korszerűbb lombikprogram, megújuló eszközpark – jelentős változásokat hoz 2018 a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában.
30 jan
A mosoly ereje
Akut pszichiátriai ellátást nem igénylő, de folyamatos felügyeletre szoruló járóképes, szellemileg leépült betegeket ápolnak a Kenézy Kórház Geronto-pszichiátriai részlegén, ahol az osztály dolgozói igyekeznek a lehető legmagasabb szintű életminőséget biztosítani.
26 jan
Ismét részt venni az életben
A pszichotikus betegek társadalomba való visszailleszkedését segítik a Kenézy Kórház Nappali Kórházában alkalmazott terápiák. A speciális részleg egyfajta átmenet a fekvő osztályos gyógykezelés és a kinti világ között.
23 jan
Az utolsó napok méltósága
Tíz hónapja működik a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Hospice Osztálya. A speciális részlegen a daganatos betegek testi és a lelki fájdalmát igyekeznek enyhíteni. Segítenek nekik abban, hogy életük végéhez közeledve megőrizhessék emberi méltóságukat.
17 jan
Tervekről, eredményekről
A Debreceni Egyetem vezetői az intézmény múlt évi eredményeit és a jövőbeli terveit ismertették a sajtó munkatársaival egy szerdai kötetlen beszélgetésen. A már hagyományosnak számító „sajtóreggelit” idén a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban tartották.
22 dec
A hazai szívgyógyászat élvonalában
Modernebb műtők, megújuló kardiológiai járóbeteg ellátás – Csanádi Zoltán professzor határozott a tervek megvalósításában a Debreceni Egyetem Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika élén. Az új igazgató novemberben vette át a klinika irányítását Édes István professzortól.
21 dec
Fotókiállítás a szoptatásért
A Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban és a Gyermekgyógyászati Klinikán láthatók mostantól a „Szoptatás szabadon, Debrecenben” fotókiállítás képei. Az alkotások az anyatejes táplálás fontosságára hívják fel a figyelmet.
19 dec
Lelki segítség a betegeknek
Sokan töltik kórházban a karácsonyt. A betegeknek lelkészek is segítenek abban, hogy könnyebben elviseljék, feldolgozzák a család hiányát. A Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban a lelkészek már több mint 20 éve nyújtanak lelki támogatást.
01 dec
Figyelem a fogyatékkal élőknek
December harmadika a fogyatékos emberek világnapja, ezen a napon az ő problémáikra hívják fel a figyelmet. A Kenézy Kórház Rehabilitációs Osztályán a testi gondozás mellett a lelki segítségnyújtásra is nagy gondot fordítanak.
01 dec
Újraélesztés a Kossuth Gyakorlóban
A Debreceni Egyetem gyakorlóiskola volt pénteken, az Országos Mentőszolgálat „Wake Up – Mentsünk együtt életet!” című, középiskolásoknak szóló országos kampányának első debreceni helyszíne.