Hírek

03 júl
Családi nap a kórházi dolgozóknak
Közösen főztek, horgásztak, strandoltak és sportoltak a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház dolgozói pénteken. A Semmelweis-nap alkalmából rendezett családi napon több mint ezren vettek részt.
02 júl
Miniszteri elismerés a kiváló munkáért
Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Csuhaj Györgyi, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Rehabilitációs Osztályának szakorvosa. Az elismerést Budapesten, a Semmelweis-napi ünnepségen vette át.
28 jún
A legjobb kórházi dolgozókat díjazták
A DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház 39 dolgozója kapott elismerést kiemelkedő szakmai munkájáért a szerdai Semmelweis-napi ünnepségen. A rendezvényen adták át a Kenézy-díjat, a Főigazgatói Elismerő Oklevelet és a Kenézy Kórházért Díjat.
12 jún
Az anyaságra készülnek
Nyílt nap volt kedden a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán. Az érdeklődők benézhettek a szülőszobába, a gyermekágyas részlegre, és hasznos információkat kaptak többek között a fájdalomcsillapításról és a szoptatásról.
07 jún
A mentális egészség fejlesztéséért
Harminckilenc millió forintot nyert a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Egészségfejlesztési Irodája a mentális egészség megőrzésével, javításával kapcsolatos programokra. Az előadások, tanácsadások, klubfoglalkozások augusztusban kezdődnek.
08 máj
Egyetemünk hírei az Alföld TV-n
Kiváló jelentkezési adatok, kancellári konferencia, új jégkorong szakosztály, jubileumok, adománygyűjtő akció, szakmai tanácskozások – a Debreceni Egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított áprilisban is a Díszudvar magazin.
07 máj
Az édesanyákat köszöntötték
A Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban is megünnepelték az anyák napját. Május első vasárnapján színes műsorral köszöntötték az elmúlt napokban az intézményben szült édesanyákat.
12 ápr
Hétköznapi hősök
Az egyetemi kórház gyógytornászát és a DEAC edzőjét is díjazták a Hajdú-bihari Napló Hétköznapi hősök elnevezésű kezdeményezésén. Az elismerést csütörtökön a Nagyerdei Víztoronyban rendezett ünnepségen vették át.
10 ápr
Szűréssel a rák ellen
Mintegy 2000 nő hal meg emlőrákban évente Magyarországon, pedig a korai stádiumban felfedezett betegség szinte 100 százalékban gyógyítható. Április 10-én, a nemzeti rákellenes napon a szűrés fontosságára hívják fel a figyelmet a szakemberek.
29 már
Bezárt világ
Egyre több autistát diagnosztizálnak. A Kenézy Kórház Gyermekpszichiátriai Osztályán például évente mintegy 50 új esettel találkoznak, kétszer annyival, mint 15 éve. Április 2-án, az Autizmus Világnapján az autizmussal élők nehézségeire hívják fel a figyelmet.