Hírek

21 jan
Látogatási tilalom a kórházban
Teljes látogatási tilalom van a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházában, az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók számának emelkedése miatt. A Klinikai Központban egyelőre nem vezettek be korlátozást.
08 jan
Csillagokkal értékelt biztonság
Négycsillagos minősítést kapott a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Központi Radiológiai Diagnosztikai osztálya az ott alkalmazott sugárvédelmi megoldások alapján. Az intézmény speciális részlege az elismerést Magyarországon egyedüliként szerezte meg az állami szolgáltatók között.
07 dec
Festmények a betegeknek
Műalkotásokkal teszik otthonosabbá a kórtermeket a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán. A képeket egy élményfestést oktató tanodától kapta ajándékba az intézmény.
04 dec
Kenézy Gyulára emlékeztek
A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház névadójának életműve előtt tisztelegtek kedden az intézményben. A résztvevők felidézték Kenézy munkásságát, életének fontos állomásait.
26 nov
Antistigma díjat kapott Szatmári Éva
A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház pszichiátriai osztályának főorvosa a rehabilitációban végzett kimagasló tevékenységéért kapta az elismerést, amit azoknak ítélnek oda, akik fellépnek a mentális problémával küzdők kirekesztése ellen.
09 nov
Az egészségügy kiválóságai
A Debreceni Egyetem öt munkatársa kapott rangos állami kitüntetést csütörtökön, Budapesten. Az egészségügyben végzett magas színvonalú szakmai munkájukért a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház és az Általános Orvostudományi Kar szakembereit díjazták.
10 okt
Dalmi Lajosra emlékeztek
Domborművet avattak az Infektológiai Intézet egykori vezetője, Dalmi Lajos tiszteletére a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban. Az emléknapon a 120 éves debreceni fertőzőbeteg-ellátás és a 60 éve alapított intézet jövőjéről is szó esett.
19 szep
Emlődaganat: veszélyben a fiatalok is
Egyre több 20-30 éves nőnél mutatnak ki emlődaganatot. A fiatalok azonban sokszor későn fordulnak orvoshoz, mert nem tudják, hogy már az ő korukban is kialakulhat ez a betegség. A Debreceni Emlő Napok egyik célja a figyelemfelhívás.
31 aug
Nélkülük nincs sikeres gyógyítás
Egészségügyi szakdolgozók cseréltek tapasztalatot és bővítették tudásukat a VII. Juhász Zsuzsa Szakdolgozói Konferencián a Debreceni Egyetem Klinikai Központban augusztus 31-én. A kongresszuson adták át az egykori kiváló ápolónőről elnevezett életműdíjat.
15 aug
Így segíthet szorongó gyermekének
Augusztus utolsó napjaiban már sok diák fél az iskolától, ami gyakran fejfájással, alvás-, és evészavarral jár. A szakember szerint a szülő elsősorban azzal segíthet, ha erősíti a gyerek önbizalmát, érzelmi biztonságot nyújt.